Glutenvrij en melkvrije wafels – LeylaFashion

Ik had een wafel ijzer gekocht, maar moest nog opzoek naar een fijn recept,
na wat keren proberen is dit het geworden!
Ik ben nooit zo van de receptjes volgen en al snel ontstaat er vervolgens een eigen creatie.
Dit is ook zo met deze wafels, die je overigens ook prima in de koekenpan kan maken zodat
je American pancakes krijgt.
16-05-19-14-09-27-550_deco_1464016264.jp

Het recept:

100 gr meel. ( 25 boekweit, 25 rijst, 50 kleefrijst) 
2 gr bakpoeder 

1 ei
20 gr honing 
Vanille extract
75 gr soya melk ( of rijst melk ed.)
50 gr vloeibaar boter (Cocos olie gesmolten boter ) beetje overhouden om te bestrijken 
Gebruik een garde, klop eerst je natte ingrediënten door elkaar.
Vervolgens meng je in 3 delen je meel door het natte mengsel.
Je hebt nu een beslag waar je met de garde net doorheen komt.

Zorg ervoor dat je wafel ijzer of pan goed ingevet is zonnebloem olie (of wat je fijn vind) .
Gebruik twee lepels om je beslag te scheppen.
Voor je wafel ijzer heb je ongeveer 3 lepels per wafel nodig, voor de pancakes doe je
1 lepel per pancake.

Het bakken met een wafel ijzer duurt altijd even, maar de pancakes gaan heel snel,
dus goed opletten dat ze niet verbranden.
De pancakes draai je het makkelijkste om met 1 platte spatel en iets waarmee je kan ondersteunen.

Veel bak plezier! laat me weten of je ze lekker vond!

Ik vind ze heerlijk met wat jam, stroop of chocopasta haha, 
maar mijn zoontje vind ze gewoon kaal ook lekker.

*Ook geplaatst op Mamaplaats*

2 Comments

  • Tamara TS mei 24, 2016 at 21:27

    Wat een fijn recept, die ga ik onthouden! Ik maak ze normaal alleen melkvrij, maar dit klinkt alweer veel gezonder!

    Reply
  • Leyla juni 1, 2016 at 07:27

    Top! Fijn dat je er wat aan hebt

    Reply

Leave a Comment