Japanse mochi

Japanse Mochi Recept

Het eerst dat ik elke keer weer koop als wij in Japan aankomen is Mochi.
Weet jij wat Mochi is? In deze blog vertel ik wat Japanse mochi is.

Nieuwjaar

Mochi is een zoete snack, een tussendoortje, zie het als een koekje.
Oorspronkelijk is deze snack bedoel om te eten rondom de nieuwjaars periode,
maar tegenwoordig kan je het waneer je maar wilt kopen.
Elke supermarkt verkoopt het, ook zijn er speciale winkels die alleen maar Mochi verkopen.
Meestal zitten deze winkels in de buurt van Tempels en in drukke gebieden.

In de onderstaande video laat ik zo’n winkel zien in Japan

 

Gevaarlijk

Omdat Mochi zo taai en plakkerig is, moet je altijd voorzichtig eten.
Het is daarom niet geschikt voor jonge kinderen, ons zoontje Danny heeft het nog nooit gegeten.
Ook voor ouderen mensen is het een risico.
In Japan stikken er daadwerkelijk mensen soms door het eten van Mochi.

 

Veel soorten

Mochi bestaat in enorm veel verschillende soorten.
De basis is witte plakkerige zoete rijst.
Traditioneel word het gemaakt door rijst te koken en plat te stampen,
maar je kan het ook maken met meel van kleefrijst , glutinous rice .

Zelf Mochi maken

Hoe jij zelf thuis mochi kan maken laat ik zien in de onderstaande video.
Veel Succes met maken!

 

  • Kende jij Mochi al voordat jij deze blog ging lezen?!

Volg mij op Instagram , Facebook en Youtube om te zien wat wij allemaal doen.

No Comments

Leave a Comment